Apple’ın iOS 14.5 “Uygulama İzleme Şeffaflığı” Bazı Kullanıcılar İçin Devre Dışı Görünüyor

Apple’ın iOS 14.5 “Uygulama İzleme Şeffaflığı” Bazı Kullanıcılar İçin Devre Dışı Görünüyor

Apple’ın iOS 14.5 “Uygulama İzleme Şeffaflığı” Bazı Kullanıcılar İçin Devre Dışı Görünüyor

Apple’ın iOS 14.5 “Uygulama İzleme Şeffaflığı” Bazı Kullanıcılar İçin Devre Dışı Görünüyor

Apple’ın merakla beklenen iOS 14.5 güncellemesinin Pazartesi günü gelmesiyle birlikte, şirketin yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği, uygulamaların onları izlemeden önce kullanıcı izni istemesini zorunlu hale getirdi. Ancak, yeni çıkan diğer yazılımlar gibi, bazı kullanıcılar yazılımda özelliği açmalarını engelleyen hataları bildiriyor.

Bugün itibariyle, iOS 14.5‘e güncelleme yapan her iPhone kullanıcısı, yeni Uygulama İzleme‘nin bir parçası olarak, uygulamaların verilerini toplamasına ve üçüncü taraflarla paylaşmasına veya bu uygulamalardan verilerini üçüncü taraflarla paylaşmamasını isteyebilecek. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar, uygulamaların bu istemi görüntülemesine ve gizlilik ayarlarının ekran görüntülerini Twitter‘da paylaşmasına izin veren geçişi etkinleştiremiyor.

Ayarlar uygulamasının Gizlilik bölümünde “Uygulamaların Takip Etmesine İzin Ver” bölümü gri renkte göründüğünden, bu kullanıcıların cihazlarındaki uygulamaların kullanıcılardan bunları izleme izni isteyemeyeceği anlaşılıyor. Apple henüz yanıt vermemiş olsa da 9to5Mac, özelliğin MDM profillerine sahip cihazlarda (yönetilen cihazlar) ve 18 yaşın altındaki kullanıcılarda devre dışı bırakılabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, iOS 14.5‘e ‘Kişiselleştirilmiş Reklamlar’ ile güncelleme yapan kullanıcılara da öneriliyor. devre dışı bırakılan özellik, özelliği grileştirebilir.

Ayarın bazı kullanıcılar için neden devre dışı bırakıldığı hala belirsiz olsa da, kullanıcıların yine de üçüncü taraf takibinden korunması gerektiğini not etmek ilginçtir – Apple’ın yeni yönergeleri uyarınca, uygulamalar kullanıcıların kişisel bilgilerini yalnızca kullanıcı izni istedikten sonra toplayabilir. Bu, özellik geçici olarak devre dışı bırakılsa bile kişisel bilgilerinizin yine de reklamcılardan ve üçüncü taraf izleyicilerden güvende olması gerektiğini gösterir.

YORUM YAP

Yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya girin